Intrebari frecvente

Ce înseamnă epilarea definitivă?
Distrugerea permanentă a foliculilor piloşi prin procesul de fototermoliza selectivă.

Ce înseamnă fototermoliza selectivă?
Este principiul ce stă la baza tratamentelor efectuate cu IPL şi LASER.
Se defineste astfel:
foto – absorbţia luminii în pigment (melanina din firul de păr).
termo – producere de energie calorică prin transformarea luminii în caldură.
liza – distrugerea celulelor ţintă (celulele germinative ale foliculului pilos) prin intermediul temperaturii înalte.
selectivă – datorită lungimii de undă specifice lumina este absorbită doar de către melanina din firul de păr, lasand neafectate tesuturile din jur.

Ce înseamnă lumina intensă pulsată (IPL)?
a. lumina – spectrul de culori ce formează lumina albă vizibilă pentru ochiul uman.
b. intensă – intensitate mare a energiei transmise.
c. pulsată – este emisa în pulsuri (pornit/oprit).

Ce înseamnă LASER?
Termenul laser este acronimul LASER format în limba engleză de la denumirea Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (amplificare a luminii prin stimularea emisiei de radiații).

Ce alegem – LASER sau IPL?
Nici un sistem de epilare definitiva nu se potriveste tuturor persoanelor. Cel mai eficient tratament de fotoepilare presupune combinarea tehnologiei LASER cu cea IPL. Intrucat caracteristicile firului de par se modifica pe parcursul tratamentului este necesara adaptarea permanenta a parametrilor si a tipului de sistem folosit.

Este acest tratament sigur?
Sistemul LASER folosit in cadrul clinicii Nova Skin este aprobat de FDA (Food and Drug Administration din SUA) iar cel IPL dispune de certificarea CE Medicala, obligatorie pentru punerea pe piata europeana a dispozitivelor medicale, conform directivei 93/42 din 14 iunie 1993 emise de Consiliul Comunitatii Europene. Aceste tehnologii bazate pe lumina sunt folosite in cosmetologie si medicina de mai bine de 15 ani si nu au fost raportate reactii adverse pe termen lung.

Cât timp dureaza o şedinţă de tratament?
Şedinţele pot dura de la câteva minute până la o oră şi jumătate in funcţie de zona ce va fi tratată. De exemplu, o şedinţă pentru bărbie durează 5 minute, pentru axilă 10 minute iar pentru bikini un sfert de oră.

De câte şedinţe voi avea nevoie?
Numărul de şedinţe necesare este variabil şi depinde de mai mulţi factori: zona corpului ce se doreşte a fi tratată, tipul de pigment al pielii şi părului, grosimea şi densitatea firelor de păr. Pentru a exemplifica, zona picioarelor necesită în general minim 6 şedinţe iar zonele inghinală si axilară – minim 8 şedinţe fiecare.

La ce intervale de timp se vor efectua şedinţele?
Întrucât şedinţele de tratament se efectuează respectând ciclurile de dezvoltare ale firelor de păr, intervalele pot fi de 4, 6 sau chiar 12 săptămăni, in funcţie de zona tratată.

Ce părţi ale corpului pot fi tratate?
Aproape toate zonele corpului pot fi tratate. Excepţia o reprezintă sprâncenele şi scalpul.

Poate fi epilat definitiv parul alb sau blond?
Deoarece sistemele LASER si IPL au nevoie de pigmentul inchis (melanina) din firul de par pentru a absorbi si conduce caldura pana la radacina acestuia, firele de par care nu contin pigment (albe si blond foarte deschis) nu pot fi tratate.

Este recomandat acest tratament si pentru persoanele care au foliculita?
In acest moment epilarea definitiva este singura solutie permanenta pentru a scapa de problemele cauzate de firele de par, cum ar fi cresterea acestora in piele si foliculita.

Cum ne putem da seama ca tratamentul functioneaza?
In timpul efectuarii sedintei trebuie sa simtiti o fina senzatie de intepatura si arsura ,iar pe zona tratata vor aparea in timp foarte scurt usoare eriteme si edeme perifoliculare (mici zone rosii si umflate in jurul firelor de par). De asemenea, in urma unui tratament eficient , firele de pe zona tratata vor cadea singure la un interval de aproximativ 10-14 zile (in functie de zona corpului) de la efectuarea sedintei.

Numarul de sedinte necesare depinde de aparatul folosit?
Nu,nu depinde de aparatul folosit.Numarul minim de sedinte este dat de fiziologia organismului uman,mai exact de numarul de valuri de crestere ale firelor de par de pe fiecare zona in parte.